Skip to content
646 567 732
EspañolEnglish

Our homeowners’ association ordered an 8-person lift and a 6-person one was installed. Can we claim?

Ascensor - Ordered an 8-Person Lift, Got a 6-Person One?

Problems when modernising a lift

As so often happens, homeowners’ associations need to modernise the lifts in their buildings and, after receiving many quotes, they decide, at considerable financial effort on the part of the owners, to install a completely new lift.

The accepted quote is for an 8-person car. So far, so good.

Once the works are finished, the homeowners’ association realises not only that the lift is a 6-person model (instead of the 8-person one contracted), but also that it is a rather old model; the impression is that the company hired has installed a lift it had in storage.

When the homeowners’ association holds the installation company to account, the company claims that “an 8-person car would not fit” and that is why it installed a 6-person one (all without consulting the homeowners’ association beforehand), and that, moreover, the lift cost the same as the 8-person one quoted because it was “a superior model”, which turns out not to be true.

By now the homeowners’ association’s indignation is plain to see, so it decides to sue the company it hired.

To do so, the first step is to obtain an expert report, drawn up by an architect, to establish the breaches of the contract and analyse the lift installed (model, whether it is still current, etc.), so as to set out in a costing the balance in the homeowners’ association’s favour, the cost of dismantling the lift installed and the cost of installing the lift actually contracted, and so on.

A lawsuit for breach of contract must then be filed with the court, so that the lift installation company fulfils what was agreed.

If your case is similar, do not hesitate to contact us so that we can assess whether a claim is viable and advise you.

Any questions?

Contact

Don’t hesitate to consult us!

Custom budgets.

Paseo de la Castellana 257, 1º Sur, CP 28046, Madrid

LOPD-RGPD-LSSI

Your message will be added to a file for which DPCON RECLAMACIONES JUDICIALES S.L. is responsible. It will be used solely to process your data in order to deal with your request, in accordance with Regulation (EU) 2016/679 (GDPR), Organic Law 15/1999 (LOPD) and Royal Decree 1720/2007 implementing the LOPD, on data protection. Your data will not be disclosed to third parties, except where required by law, and will be kept until you request its erasure. You may at any time exercise your rights of access, rectification, portability and objection and, where applicable, restriction and/or erasure of processing, by writing to dpcon@dpcon.es with your personal details.

Send enquiry

LOPD-RGPD-LSSI

Your message will be added to a file for which DPCON RECLAMACIONES JUDICIALES S.L. is responsible. It will be used solely to process your data in order to deal with your request, in accordance with Regulation (EU) 2016/679 (GDPR), Organic Law 15/1999 (LOPD) and Royal Decree 1720/2007 implementing the LOPD, on data protection. Your data will not be disclosed to third parties, except where required by law, and will be kept until you request its erasure. You may at any time exercise your rights of access, rectification, portability and objection and, where applicable, restriction and/or erasure of processing, by writing to dpcon@dpcon.es with your personal details.

Call WhatsApp